• Wandeling over landgoed Velder

  2019 (Geplaatst op: 23-04-2019)

  Wandeling over landgoed Velder

  Op zondag 14 april maakte de NWG Liempde een prachtige wandeling over Landgoed Velder met niemand minder dan Frans van Boeckel als gids. Aan een groep van 32 personen vertelde Frans bevlogen over het beheer van zijn landgoed, hoorden en zagen we de Middelste Bonte Specht en troffen we ook nog een boomkikker aan! Na afloop had Frans voor iedereen nog een borrel in petto en wij voor Frans twee mussenhotels gemaakt van populierenhout afkomstig van Velder. En last but not least ontving Frans nog het speldje van Natuurwerkgroep Liempde omdat hij en Gerda 25 jaar lid zijn van onze club!

  Wandeling over landgoed Velder
 • Wandeling door De Mortelen

  2019 (Geplaatst op: 27-03-2019)

  Wandeling door De Mortelen

  Een schitterend natuurgebied, een enthousiaste gids en heerlijk voorjaarsweer vormden de succesfactoren voor een druk bezochte wandeling op 24 maart 2019. Veertig natuurliefhebbers volgden terreinbeheerder Mark Kapteijns van Brabants Landschap door de mooiste plekjes van De Mortelen. Boomkikkers lieten zich niet zien, maar de vele jonge Bruine Kikkers maakten dat ruimschoots goed. 

  Wandeling door De Mortelen
 • Een zeer geslaagde Biodiversiteitsdag 2019!

  2019 (Geplaatst op: 27-03-2019)

  Een zeer geslaagde Biodiversiteitsdag 2019!

  Aan de anders zo rustige Savendonksestraat was er op zaterdag 24 maart volop bedrijvigheid. Een vrolijke feesttent markeerde de plaats aan 't Coot waar de Biodiversiteitsdag 2019 in Liempde gevierd werd. Imkersvereniging De Honingbij, NWG Liempde, Stichting Natuurprojecten Liempde, Brabants Landschap en Stichting Kartuizerklooster Sinte Sophia van Constantinopel gaven samen invulling aan deze dag, die een groot succes werd door het fraaie weer en het enthousiasme van alle betrokkenen. Niet op de laatste plaats door de inzet van vele vrijwilligers!

   

  Sante Sofia

  Een zeer geslaagde Biodiversiteitsdag 2019!
 • Catalpa boom gered!

  2019 (Geplaatst op: 27-03-2019)

  Catalpa boom gered!

  Even leek het er op dat de gezichtsbepalende Catalpa-boom op de Keefheuvel het loodje zou leggen. Een boom, die in 1985 door Imkersvereniging "De Honingbij" geschonken werd aan de Liempdse bevokling. Lees in het bijgevoegde document hoe diverse partijen de handen ineen sloegen en de boom gered hebben.  

  Catalpa boom gered!
 • Tips voor de actie NATUUR RONDOM HUIS

  2019 (Geplaatst op: 21-03-2019)

  Tips voor de actie NATUUR RONDOM HUIS

  Planten van struiken & hangen van nestkasten

  Via onderstaande link kunnen deelnemers aan de actie "Natuur rondom huis" een overzicht vinden van tips voor het planten van struiken en het hangen van nestkasten

   https://www.natuurwerkgroepliempde.nl/projecten/Natuur%20rondom%20huis/5

   

   

  Tips voor de actie NATUUR RONDOM HUIS
 • NWG Liempde en SBB samen het veld in

  2019 (Geplaatst op: 18-03-2019)

  NWG Liempde en SBB samen het veld in

  Op 11 maart 2019 trokken vertegenwoordigers van NWG Liempde en Staatsbosbeheer samen De Geelders in. Bekeken werd werd wat er al aan werkzaamheden is uitgevoerd en wat er nog nodig moet gebeuren. SBB stelt de jarenlange inzet van vrijwilligers van de NWG Liempde erg op prijs. 

  NWG Liempde en SBB samen het veld in
 • Wandeling Smaldonk Schijndel

  2019 (Geplaatst op: 19-02-2019)

  Wandeling Smaldonk Schijndel

  Het stralende voorjaarsweer trok 20 deelnemers voor de wandeling door de Smaldonk in Schijndel. Het was nog erg vroeg voor planten of vogels, maar toch viel er genoeg te zien. Het Voedselbos, griendjes, knotwilgen, de Prekers en niet te vergeten de Schaapskooi kregen alle aandacht van gids Ton Popelier. 

  Wandeling Smaldonk Schijndel
 • Actie NATUUR RONDOM HUIS van start!

  2019 (Geplaatst op: 09-02-2019)

  Actie NATUUR RONDOM HUIS van start!

  Natuurwerkgroep Liempde gaat, samen met Imkersvereniging De Honingbij, aan de slag met een grote actie om de natuur binnen Liempde te bevorderen. Iedere inwoner van Liempde, ook degenen met een klein tuintje, kan deelnemen aan deze actie en kan GRATIS in aanmerking komen voor struiken, bomen en nestkasten, waarmee ze hun woonomgeving aantrekkelijker kunnen maken voor insecten en vogels. 

  De actie wordt financieel ondersteund door Stichting Landschapsfonds Het Groene Woud en Stichting Natuurprojecten Liempde.  

  foto: Dagpauwoog (fotograaf: Dirk Eijkemans)

  Actie NATUUR RONDOM HUIS van start!
 • Jaarprogramma 2019

  2019 (Geplaatst op: 21-01-2019)

  Jaarprogramma 2019

  klik op de link om ons jaarprogramma 2019 te bekijken

  Jaarprogramma 2019
 • Nieuwjaarswandeling door de Scheeken

  2019 (Geplaatst op: 15-01-2019)

  Nieuwjaarswandeling door de Scheeken

  Een goede opkomst, ondanks de verwachte stortbuien, bij de nieuwjaarswandeling door de Scheeken. Met zeer deskundige gidsen, te weten Sjors de Kort (BL) en Karel Voets (BL én NWG Liempde), met af en toe aanvulling door Bram Vervest (ook BL). Met trots vertelden ze over de geraliseerde projecten in de Scheeken en wat er nog te gebeuren staat. 

  Nieuwjaarswandeling door de Scheeken