• Wandeling Smaldonk Schijndel

  2019 (Geplaatst op: 19-02-2019)

  Wandeling Smaldonk Schijndel

  Het stralende voorjaarsweer trok 20 deelnemers voor de wandeling door de Smaldonk in Schijndel. Het was nog erg vroeg voor planten of vogels, maar toch viel er genoeg te zien. Het Voedselbos, griendjes, knotwilgen, de Prekers en niet te vergeten de Schaapskooi kregen alle aandacht van gids Ton Popelier. 

  Wandeling Smaldonk Schijndel
 • Actie NATUUR RONDOM HUIS van start!

  2019 (Geplaatst op: 09-02-2019)

  Actie NATUUR RONDOM HUIS van start!

  Natuurwerkgroep Liempde gaat, samen met Imkersvereniging De Honingbij, aan de slag met een grote actie om de natuur binnen Liempde te bevorderen. Iedere inwoner van Liempde, ook degenen met een klein tuintje, kan deelnemen aan deze actie en kan GRATIS in aanmerking komen voor struiken, bomen en nestkasten, waarmee ze hun woonomgeving aantrekkelijker kunnen maken voor insecten en vogels. 

  De actie wordt financieel ondersteund door Stichting Landschapsfonds Het Groene Woud en Stichting Natuurprojecten Liempde.  

  foto: Dagpauwoog (fotograaf: Dirk Eijkemans)

  Actie NATUUR RONDOM HUIS van start!
 • Jaarprogramma 2019

  2019 (Geplaatst op: 21-01-2019)

  Jaarprogramma 2019

  klik op de link om ons jaarprogramma 2019 te bekijken

  Jaarprogramma 2019
 • Nieuwjaarswandeling door de Scheeken

  2019 (Geplaatst op: 15-01-2019)

  Nieuwjaarswandeling door de Scheeken

  Een goede opkosmt ondanks de verwachte stortbuien bij de nieuwjaarswandeling door de Scheeken. Met zeer deskundige gidsen, te weten Sjors de Kort (BL) en Karel Voets (BL én NWG Liempde), met af en toe aanvulling door Bram Vervest (ook BL). Met trots vertelden ze over de gerealsieerde projecten in de Scheeken en wat ernog te gebeuren staat. 

  Nieuwjaarswandeling door de Scheeken