Natuurwerkgroep Liempde

2018 (Geplaatst op: 09-04-2018)

Wandeling Moerputten 8 april 2018

Wandeling Moerputten 8 april 2018

Het schitterende voorjaarsweer zorgde voor een grote opkomst (25 deelnemers) bij de wandeling door de Moerputten met gids José van Oers van IVN Den Bosch. De Moerputten vormt een bijzonder, nat, natuurgebied op de grens van hoog (Den Bosch) en laag (polder De Gement). 

We waren nog iets te vroeg om te kunnen genieten van de orchissen en het Pimpernelblauwtje die het gebied verfraaien. Maar dat deed niets af van de wandeling over de vlonderpaden en over de spoordijk van wat ooit de verbinding tussen Den Bosch en Lage Zwaluwe vormde. De Moerputtenbrug, cultureel historisch erfgoed, dwong natuurlijk respect af. Zowel door het schitterende uitzicht als door de er aan verbonden historie van het Halve Zolenlijntje. 

José toonde zich een prettige en deskundige gids, die volop vertelde over de flora en fauna van de Moerputten maar ook over de aangrenzende Gement met haar twee eendenkooien en de HoWaBo-functie. Na afloop was van menige deelnemer te horen dat hij/zij later zelf nog eens terug wilde gaan naar deze bijzondere locatie.