Zaterdag 15 mei hebben een aantal leden van de Natuurwerkgroep én 3 jonge dames (kleindochters van een van de leden) een aantal straten in het buitengebied van Liempde opgeschoond.

Voorzitter Karel Voets deed het deugd dat hij in deze corona periode het groepje vrijwilligers kon verwelkomen en fijn dat we in groepjes weer een activiteit konden doen. 

Uitgerust met een grijper, handschoenen, veiligheidshesje en natuurlijk niet vergeten; vuilniszakken gingen we naar de omgeving van het viaduct eind Boxtelseweg. In kleine groepjes verspreid werden Laarakkerweg, Liempdseweg, Goorestraat, Hulserstraatje, Hulzerweg, Keulsebaan en de directe omgeving van het viaduct (inclusief de op- en afritten) geschoond van het zwervuil.

Dat we het niet voor niets hebben gedaan bleek maar weer eens uit het resultaat: ca 10 grote, volle vuilniszakken, een compleet spatscherm van een vrachtauto en een bierkrat met halve inhoud.

Het geeft een dubbel gevoel: enerzijds voelt het goed dat we flink wat hebben verzameld en dus niet voor niets op pad zijn geweest, anderzijds is het natuurlijk beter als iedereen de juiste verantwoordelijkheid neemt waardoor we nauwelijks zwerfvuil langs de weg zouden aantreffen.

Nagenietend van een kop koffie/thee/glas ranja inclusief wat lekkers hebben we deze nuttige ochtend afgesloten onder de veranda van gastvrouw Bernadette. Bedankt voor de gastvrijheid!